Найкращою спортсменкою Львівщини стала Олена Старікова

1109 0
А найкращим тренером Львівщини у 2020 р. став тренер Олени Старікової – Євген Болібрух.
Фото: Відділення НОК України у Львівській області

Фото: Відділення НОК України у Львівській області

Найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками непростого для олімпійського спорту 2020 року визнали велосипедистку, володарку трьох медалей континентального гатунку Олену Старікову, повідомляє відділення НОК України у Львівській області.

Читайте також: Львів'янка Олена Старікова стала чемпіонкою Європи з велотреку

Саме Олена Старікова на чемпіонаті Європи з велосипедного спорту на треку, який тривав у листопаді минулого року у м. Пловдиві (Болгарія), стала безумовно найкращою серед усіх українських спортсменів, здобувши єдину золоту медаль у складі національної збірної (у кейріні), а також дві бронзові – в особистому спринті та в командному (разом з Любов’ю Басовою та Олександрою Логвінюк).

Найкращим тренером Львівщини у 2020 р. став особистий тренер Олени Старікової – Євген Болібрух, який сам нещодавно був одним із лідерів національної збірної з велосипедного спорту.

Читайте також: Львів'янка Олена Старікова здобула бронзу Кубку світу з велотреку

До речі, Олену Старікову визнавали найкращою спортсменкою Львівщини й 2019 року за версією відділення НОК України у Львівській області, а в січні 2019 року НОКом України номінував її як найкращу спортсменку України.

Довідково

Олена Старікова народилася 22 квітня 1996 р. у м. Харків. Майстер спорту України міжнародного класу з велосипедного спорту (трек), член національної збірної команди України з велосипедного спорту (трек), вихованка Харківського вищого училища фізичної культури №1, випускниця Харківської Академії фізичної культури.

Чемпіонка Європи (2020, Пловдив), срібна призерка чемпіонату світу (2019, Прушкув), володарка Кубку світу у спринті (2017); призерка чемпіонатів Європи (2018-2020); срібна призерка ІІ Європейських Ігор-2019 в Мінську.

З 2018 р. представляє Львівську область, Збройні сили України та є спортсменкою Львівської школи вищої спортивної майстерності.

Нагороджена Орденом Княгині Ольги III ст. (15 липня 2019).

Перший тренер Марія Зарванська (Харків). Особистий тренер – МСМК Євген Болібрух (Львів).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!