Найдавнішу аптеку Львова реорганізували

2581 0
Надалі Аптека-музей «Під Чорним орлом» працюватиме як відділ Історико-краєзнавчого музею.
Фото: ЛОР

Фото: ЛОР

На сесійному засідання Львівської обласної ради 12 березня депутати прийняли рішення про реорганізацію комунального підприємства «Аптека-музей «Під Чорним орлом», яка розташована на вул. Друкарській, 2 і є одною із найдавніших серед діючих аптек. Її приєднали до комунального закладу «Історико-краєзнавчий музей».

«Ідеться про відому аптеку-музей на площі Ринок у Львові. Аптека, як бізнес не витримує конкуренції, вона створювалася як музей. Фонд музею налічує 5 тисяч предметів. Значну частину місця займають музейні експонати. Оскільки торгівля ліками не є пріоритетом музею, як бізнес, аптека себе вичерпала. Але це є цікавий об'єкт історичного значення», – зазначив виконувач обов’язків керівника Управління майном спільної власності облради Андрій Білоус.

Надалі Аптека-музей «Під Чорним орлом» працюватиме як відділ Історико-краєзнавчого музею.

Довідка:

Аптека-музей «Під Чорним орлом» найдавніша з існуючих у Львові аптек, розташована у наріжному будинку, яким починаються вулиці Друкарська та СтавропігійськаЗаснована у 1735 р. військовим фармацевтом, магістром Наторпом. У 1966 році на базі старовинної аптеки було створено музей історії фармації.  В аптечному музейному комплексі демонструються більш ніж трьох тисяч рідкісних експонатів, яких зібрано науковцями, фармацевтами та колекціонерами-ентузіастами. У 1966 році на базі старовинної аптеки створено музей історії фармації. Ідея створення музею виникла ще у XIX столітті. У 1868 році було створено Галицьке товариство аптекарів, якому вдалося зібрати невелику колекцію експонатів.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!