НАЗК створило реєстр державних зрадників. Українців просять допомогти розширити список

3807 0
До бази даних увійшли 245 імовірних колаборантів.
Фото: SecurSerUkraine

Фото: SecurSerUkraine

Національне агентство з питань запобігання корупції сформувало для Служби безпеки України базу даних з 245 імовірних колаборантів. Громадян просять також долучитися, щоб допомогти розширити список осіб, які можуть співпрацювати з Росією. Про це повідомили на сторінці НАЗК.

Читайте також: 15 років або довічне. В Україні посилили покарання за держзраду та диверсію

До переліку потрапили:

  • посадовці усіх рівнів, які явно чи приховано сприяють ворогу, а також поділяють його ідеологію;
  • особи, які співпрацюють з ворогом, розповсюджують ворожу пропаганду, підривають обороноздатність та державний суверенітет України.

 

У період війни НАЗК допомагає СБУ виявляти зрадників України. Громадяни, які хочуть доднатися до пошуку колаборантів, повинні надіслати на захищений канал комунікації агентства інформацію про імовірного зрадника.

«Якщо ви знаєте про посадовців, які підтримують ідеї «руського міра» – «остаточного вирішення українського питання», пропагують капітуляцію українського народу, пропонують вам доєднатися до співпраці з ворогом або будь-яким іншим чином шкодять українській армії та народу, повідомте про це на пошту [email protected]», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що від часу роботи вказаного емейлу від небайдужих громадян ве надійшло більше 60 повідомлень про можливих зрадників України. Отриману інформацію щодня опрацьовує СБУ. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!