Назвали район Львівщини, де на вибори прийшло найбільше мешканців

2688 0
Першість тримають громади за межами Львівської ОТГ.
Фото: Корреспондент.net

Фото: Корреспондент.net

Найбільшу явку на місцевих виборах, які пройшли 25 жовтня, в області має Львівський район, найменшу – Червоноградський.

Про це Tvoemisto.tv повідомив керівник проєктів у галузі виборів та місцевого самоврядування Громадянської мережі «ОПОРА» у Львівській області Тарас Радь.

За його словами, другий тур буде більш цікавіший, ніж перший – з точки зору непередбачуваності результатів. Тарас Радь вважає, що переможця оберуть ті, хто не визначився. Також є велика група людей, які голосували за інших кандидатів, тож вони обиратимуть, за кого віддати свій голос. «І це також буде фактором підвищення явки», – каже він. Тарас Радь у другому турі прогнозує її на рівні понад 50%.

Керівник проєктів «ОПОРИ» наголошує, що з точки зору законодавства менше 50% – не є проблемою. Однак те, що владу обирає дуже «маленька меншість» впливає в довготерміновій перспективі на вотум довіри до неї. «Для стабільності, довіри дуже важливо, щоб влада отримувала максимальну підтримку», – зазначив він.

Читайте також: Підсумки місцевих виборів на Львівщині. Що відомо про переможців. Оновлюється

Щодо явки на виборах 25 жовтня, то за даними «ОПОРИ», першість в області має Львівський район – 49,8%. Для порівняння, Львів – 36%. І найбільше людей, каже Тарас Радь, прийшло на виборчі дільниці, в районах, які територіально за межами Львівської ОТГ – були громади, де цей показник сягав і 55%.

Далі Самбірський район – там теж 49,8%. Золочівський – 47,5%. Стрийський – приблизно 47%, Дрогобицький – 42,8%, Яворівський – 42,7%. Червоноградський райони – 40,9%.

Нагадаємо, в Україні вчора, 25 жовтня, відбулися місцеві вибори за новими правилами. Явка по Львову склала 36,8%, а по Львівщині – 43,8%. 

Найбільш активно голосували у Сихівському районі Львова – 40,3%, найменш у Франківському – 36,74%.

Голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький заявив у коментарі Тvoemisto.tv, що пандемія та черги вплинули на явку виборців. Про те, що явка на місцевих виборах по всій Україні є нижчою, аніж у 2015 році, заявили у громадській мережі «ОПОРА». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!