Названо британське місто, у якому відбудеться Євробачення-2023

1139 0
Пісенний конкурс від імені України пройде 9, 11 та 13 травня.
Фото: instagram.com/eurovision.ua

Фото: instagram.com/eurovision.ua

«Євробачення» від імені України у 2023 році прийматиме Велика Британія, а пройде пісенний конкурс у місті Ліверпуль. «Євробачення» відбудеться в Об’єднаному королівстві вперше за 25 років.

Джерело: ВВС, прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс у Facebook

Гранд-фінал конкурсу призначено на 13 травня, він пройде на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тис. глядачів. Півфінали пройдуть 9 і 11 травня.

«Величезне вітання Ліверпулю з обраним господарем BBC Eurovision 2023. Привітне місто з гордою музичною спадщиною, Ліверпуль влаштує незабутнє шоу, яке відзначає багату культуру та творчість України», – написала Трасс.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко привітав обрання Ліверпуля як міста проведення конкурсу «Євробачення-2023».

«Я вітаю рішення BBC з обрання міста проведення Євробачення-2023. Впевнений, що Ліверпуль чудово впорається із завданням проведення такого масштабного свята та відобразить традиції та особливості України в ньому», – написав він у Telegram.

Читайте також: Гурт KALUSH ORCHESTRA переміг на пісенному конкурсі «Євробачення»

Він додав, що Ліверпуль названий музичним містом ЮНЕСКО завдяки своєму внеску у попмузику. Тож «символічно, що Ліверпуль є містом-побратимом нашої Одеси. Британія – наш близький друг, тепер її місто Ліверпуль стане ще одним символом нашої дружби».

«Кожному українцю шкода, що наша країна не може прийняти змагання через постійні атаки росії. Кожен українець чекає на перемогу, щоб мати змогу дійсно відсвяткувати цю подію», – зазначив Ткаченко. 

Нагадаємо, 25 липня стао відомо, що пісенний конкурс «Євробачення-2023» відбудеться у Великій Британії. Після рішення, що подію наступного року неможливо провести в Україні з міркувань безпеки, Європейська спілка радіомовлення і телебачення розглянула низку варіантів з мовником-переможцем.

Український гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» цього року здобув перемогу на пісенному конкурсі «Євробачення». Загальний бал від почесного журі країн та глядачів для них становить 631. 10 червня Кабінет міністрів створив організаційний комітет з проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу «Євробачення». Проте, Європейська мовна спілка вирішила, що пісенний конкурс «Євробачення» у 2023 році відбудеться не в Україні. 

Додамо, що гурт «Kalush Orchestra» разом із український громадським діячем та волонтером Сергієм Притулою виставили на аукціон статуетку з «Євробачення» і рожеву панаму фронтмена, у якій він виступав у Турині. За словами волонтера, це – унікальний випадок в історії пісенного конкурсу – уперше цей кубок виставили на аукціон. 29 травня, гурт«Kalush Orchestra» та волонтер Сергій Притула продали кришталевий мікрофон Євробачення-2022 за 900 тисяч доларів на благодійному аукціоні. Кошти зібрали на комплекс безпілотників PD–2 для української армії.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!