НБУ планує спростити отримання банківських послуг власникам ID-карток

1927 0
Зараз банки та небанківські фінустанови обладнанюють відділень та терміналів зчитувачами інформації з ID-карток.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

Національний банк України спільно з Державною міграційною службою оновлять нормативно-правові акти, що регулюють процеси ідентифікації та верифікації клієнтів фінансових установ. Це спростить процедуру оформлення банківських послуг власникам паспортів у формі ID-карток, повідомляють на сайті НБУ.

Зараз у банках і небанківських фінансових установах триває процес обладнання відділень та терміналів зчитувачами інформації з ID-карток. Використання цих пристроїв дасть можливість установам автоматизувати процеси ідентифікації та верифікації клієнтів, значно скоротити час обслуговування клієнтів, зменшити паперовий документообіг, а також мінімізувати вплив людського фактора.

Читайте також: Усе, що треба знати про ID-картку. Міграційна служба відповіла на найпопулярніші запитання львів'ян

Загалом дані з чіпу ID-картки уже можна зчитати за допомогою звичайних POS-терміналів, які встановлені у відділеннях банків. Ця опція є у стандартному меню вказаних пристроїв.

Нагадаємо, що з 1 липня оформлення ІD-картки за 20 робочих днів коштуватиме 345 грн, а протягом 10 робочих днів — 471 грн. Раніше ці послуги коштували 279 грн та 366 грн відповідно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!