Найдовша зима тривала понад пʼять місяців. Що кажуть синоптики про теперішню погоду на Львівщині

1215 0
Зима у листопаді є характеною для регіону.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Україну засипає снігом, на дорогах – колапс через замети та ожеледицю. Синоптики ж кажуть, що така погода, зокрема, для Львівщини є характерною, натомість аномалією є швидше пізня зима. 

«Рання зима є нормою для географічного розташування Львівщини. Наприклад, у 1997 році перший сніг покрив утворився 26 жовтня, у 2003 році – 24 жовтня, а у 2009 – 15 жовтня. Тобто для листопада це дуже характерна погода», – пояснила у коментарі Tvoemisto.tv черговий синоптикиня Львівського гідрометцентру Олександра Тузяк.

За її словами, найдовша зима розпочалась на початку листопада 1995 року і тривала до 7 квітня 1996.

«За останні роки люди звикли, що зима починається після 20 січня. Нехарактерно, що з кінця листопада, але це не є щось аномальне. Кліматичні зміни відбуваються, але вони відбуваються дуже повільно для спостереження», – зазначила синоптикиня. 

Читайте також: Через мороз на Львівщині розгорнули 900 пунктів Незламності 

Наразі погода обумовлена південним циклоном, подібні, кажуть синоптики, утворюються часто. Зараз Львівська область перебуває під впливом південного циклону, який утворився над Чорним морем і піднявся через Центральну Україну до Білорусі.

Нагадаємо, синоптики прогнозують погіршення погоди на Львівщині у найближчі дні. В області вже діють стоянки та місця відстою для вантажівок та іншого великогобаритного транспорту. Більше про це читайте за посиланням.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!