Неподалік Львова народилася унікальна двійня: дівчинка – вдома, а хлопчик – в пологовому

18562 0
Двійня народилася у різні дні.
Фото: teddyclub.info

Фото: teddyclub.info

У селі на Пустомитівщині, що неподалік Львова, жінка народила унікальну двійню. Через стрімкі пологи одна дитина народилась вдома, а інша у пологовому, повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: У Львівському Перинатальному центрі за рік народилося майже 150 двієнь

За словами фельдшерки з медицини невідкладних станів Лесі Нікули, вона й не очікувала, що робоча зміна закінчиться екстремальними пологами.

Отримавши виклик, фельдшерка дорогою зателефонувала родичам породіллі, просила, аби ті підготували усі речі, документи, обмінну карту, але у відповідь почула, що запізно – жінка народжуватиме вдома.

Пологи були стрімкими, удвох з мамою породіллі Леся Нікула прийняла пологи.

Читайте також: У львівському пологовому успішно виходили передчасно народжене немовля із вродженою пневмонією

«Я дитинку взяла, провела первинний туалет, обрізала й обробила пуповину, кажу, маємо гарну здорову дівчинку, дивіться, яка красуня. А мама, чи то вже бабуся, каже: а ще має бути хлопчик», – каже Леся Нікула.

Фельдшерка подзвонила відповідальному лікарю та викликала підмогу. Породіллю везли у пологовий одним автомобілем, а новонароджену дівчинку разом з медиками – іншим.

Кортежем із сиренами, на швидкості приблизно 150 кілометрів за годину, карети прибули у Львівський Перинатальний центр, де й народився ще один хлопчик.

До речі, двійня народилась у різні дні.

Нагадаємо, що за перший місяць цього року у Перинатальному центрі народилося 477 дітей, з них 15 двієнь. Серед новонароджених: 241 дівчинка та 236 хлопчиків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!