Неподалік Стрийського парку відреставрували історичні двері-віяло. Фото до і після

1507 0
Вартість реставраційних робіт становить майже 50 тисяч гривень.
Фото: ЛКП Бюро спадщини

Фото: ЛКП Бюро спадщини

У Львові відреставрували історичні дерев’яні двері будинку на вулиці І. Франка, 144, що неподалік Стрийського парку. Реставрацію фахівці проводили близько двох місяців.

Джерело: ЛКП «Бюро спадщини»

Так звані «двері-віяло», можуть відчинятися як всередину, так і назовні. Через цю особливість вони часто сильно знищуються. 

Двері до реставрації

«В процесі робіт двері розчистили від пізніших нашарувань темно-коричневої фарби та повернули їм автентичне покриття із проявленням природної текстури дерева. Ми замінили завіси, виготовили нові клямки та встановили фацетоване засклення», – розповів реставратор Ігор Вардзаль.

Двері після реставрації

Вартість реставраційних робіт становила 49 998 грн. З цієї суми фонд оплатив 34 999 грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у міській програмі співфінансування.

Нагадаємо, нещодавно будинку на вул. Степана Бандери, 18, відреставрували 5 автентичних вікон та 1 балконний блок.

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!