На правах реклами

Нерухомість у курортному селищі: ФДМУ виставив на торги комплекси будівель на Львівщині

7883 0
Приватизувати комплекс будівель поблизу гірськолижного курорту за 220 тисяч гривень? Цілком реально. Державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі» забезпечує прозорість процесу та чесну конкуренцію на онлайн-аукціонах, а відтак — справедливу ринкову ціну. І, що важливо, поповнення держбюджету. Фонд державного майна України постійно оновлює список об’єктів, які доступні для приватизації.

Що зараз можна приватизувати на Львівщині?

Регіональне відділення ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях пропонує приватизувати комплекс будівель у с. Нове місто, Самбірського району. Село розташоване на річці Вирві, за 5 км від залізничної станції Добромиль і за 30 кілометрів від районного центру. Одноповерхові цегляні адміністративні споруди знаходяться на вулиці Центральна, 39/2. Загальна площа – 127,5 квадратних метрів. Вони під’єднані до електромережі і загалом їх технічний стан є задовільним. Початкова ціна реалізації – 4,6 тисячі гривень. Торги в державній електронній системі «Прозорро.Продажі» відбудуться 18 грудня, а заявки на участь в аукціоні можна подавати до 20:00 17 грудня.

Можна стати власником нерухомості і у смт Славське, що відоме своїм гірськолижним курортом. Господарські будівлі та споруди загальною площею понад 2 600 квадратних метрів розташовані на вулиці Рожаночка, 6.

До складу об’єкта входять: двоповерхова будівля на 120 м2, ремонтні бокси загальною площею 606 м2, два складських приміщення, овочесховище, котельня, трансформаторна щитова та насосна будівлі. А ще — автозаправна станція з металевими резервуарами та чотириповерхова ремонтно-механічна майстерня. Всі будівлі цегляні, у задовільному стані. Стартує ціна лота з 220 тисяч гривень. Оглянути об’єкт приватизації можна у робочі дні з 8:00 до 17:00. Пропозиції від охочих стати новими власниками державної нерухомості прийматимуть до 19 грудня, а сам аукціон пройде 20 грудня.

Чому е-торги?

Для сформованого бізнесу та підприємців-початківців приватизація об’єктів державного чи комунального майна — це реальний шанс втілити у життя свою бізнес-ідею. Державна система електронних аукціонів «Прозорро.Продажі» допомагає під час війни заробляти гроші до державної казни чи місцевих бюджетів. До прикладу, з вересня 2022 року (з моменту відновлення аукціонів) Фонду держмайна вдалося залучити від продажу об'єктів малої приватизації 4,4 млрд грн, що в тому числі слугують підтримкою для Сил оборони.

За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!