На кордоні з Польщею введуть нові правила митного контролю. Що відомо

678 0
Нові правила митного контролю діятимуть з 10 липня.
Фото: ar.volyn.ua

Фото: ar.volyn.ua

З 10 липня 2024 року на кордоні з Польщею для перевізників введуть нові правила митного контролю. Про це повідомила пресслужба Львівської митниці. 

Відтак, за новими правилами до митного контролю Республіки Польща українські перевізник зобов’язані: 

  • мати на борту ліцензії на перевезення у паперовому вигляді: витяг про отримання ліцензії на міжнародні перевезення вантажів англійською мовою з QR-кодом. Отримати такий можна у особистому кабінеті перевізника.

  • мати документи на вантаж для порожнього транспорту: при виїзді з України порожнім транспортним засобом водію необхідно мати документи, що підтверджують повернення з вантажем, який водій буде забирати на зворотному шляху. Це може бути договір, або підписана перевізником заявка. В цих документах повинні бути зазначені контактні дані та адреса відправника і  місце завантаження авто.

  • мати документи для підтвердження типу перевезення: впродовж  всього рейсу на борту повинні бути документи у паперовому або електронному вигляді, які підтверджують тип перевезення. Йдеться про коносаменти, товаротранспортні накладні, вантажні митні декларації тощо.

  • мати документи для повернення порожньої вантажівки: при поверненні до України порожнім транспортом, необхідно мати документи, що підтверджують перевезення вантажу у прямому сполученні.

  • мати наліпку на лобовому склі вантажівки розміром 5 см: її зразок  затверджено в Угоді. У випадку, якщо перевізник виконує перевезення НЕ  за умовами Угоди про «транспортний безвіз» а, наприклад, за дозволом ЄКМТ, наліпка має бути прихована. Завантажити наліпку можна за посиланням

До набрання чинності нових правил діятиме перехідний період, який дозволить перевізникам забезпечити всі вантажівки відповідними документами та наліпками. Проте вже з 10 липня увесь перелік буде обов’язким для виконання всіма компаніями, що виконують перевезення відповідно до Угоди між Україною та Європейським Союзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом.

Нагадаємо, що на львівській митниці цього року склали 660 протоколів про порушення митних правил на суму 115 мільйонів гривень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!