Київ

Нічна ракетна атака на Київ обійшлася росіянам у $17 мільйонів

589 0
росія значно витратилась, аби вбити три людини в Києві.
Фото: reuters.com

Фото: reuters.com

Уночі проти четверга, 1 червня, Росія випустила по Києву сім балістичних ракет "Іскандер-М" та три крилаті ракети "Іскандер-К", вартість яких становить приблизно $17 млн. Про це інформує Military Media Center.

Одна ракета "Іскандер-М" коштує до $2 млн, вартість ракети "Іскандер-К" – до $1 млн.

"Тобто російські окупанти лише на одну нічну атаку на столицю України викинули до 17 млн доларів. І єдиним "результатом", якого вони досягли, стала смерть української дитини від уламків боєприпасу! У Міжнародний день захисту дітей!", – йдеться у повідомленні.

У Деснянському районі Києва оголошено траур, повідомив голова РДА Дмитро Ратніков.
 
«Приспускаємо прапори над будівлею райдежрадміністрації в честь пам’яті загиблих. Щирі співчуття рідним та близьким. Ніхто не здатен осягнути всю глибину сьогоднішньої втрати безвинних життів двох жінок та маленького янгола», - пише він.
 
Як повідомлялось, Віталій Кличко подав звернення щодо відсторонення Ратнікова (голова Дніпровської РДА) до ОП та уряду, які погоджують призначення та звільнення глав районів столиці. Зазначає, відстороненим має бути і керівник медзакладу. І вкотре дав доручення "всім главам районів столиці перевірити укриття".
 

Нагадаємо, 1 червня вночі Росія знову атакувала Київ з повітря балістичними ракетами. Всі цілі були збиті протиповітряною обороною, проте є руйнування та жертви внаслідок падіння уламків. Серед загиблих – 9-річна дитина.

Усі заходи в районах міста, які були заплановані до Дня захисту дітей, скасовані.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!