«Ніхто не думає здаватися»: глава УГКЦ відреагував на слова Папи Римського

5303 0
«Приїдьте в Україну і подивіться! Хто з вас не вірить у перемогу України – йдіть до сповіді!»
Блаженніший Святослав / Фото: The Ukrainians

Блаженніший Святослав / Фото: The Ukrainians

Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук переконаний у здатності українців вистояти проти російської агресії, нікому й на гадку не спадає здатися. Про це він сказав під час зустрічі з українською громадою у Нью-Йорку.

«Україна зранена, але нескорена! […] Україна змучена, але стоїть і вистоїть! Повірте мені, нікому й на гадку не спадає здатися, навіть там, де сьогодні йдуть бойові дії – послухайте наших людей у Херсоні, Запоріжжі, Одесі, Харкові, Сумах! Бо ми знаємо, якщо Україна, не дай, Боже, була б хоча частково завойована – розшириться межа смерті», – сказав він. 

До всіх тих, хто зі скептицизмом дивиться на здатність України вистояти, Блаженніший Святослав звернувся такими словами: «Приїдьте в Україну і подивіться! Хто з вас не вірить у перемогу України – йдіть до сповіді! Бо це означає, що ми мало довіряємо присутньому в тілі українського народу живому Богові».

Читайте також: Папа Римський закликав Україну підняти білий прапор та вести переговори з росією

Святослав Шевчук не уточнив, що його коментар стосується заяви Папи Римського, який закликав до переговорів у війні росії проти України, зазначивши, що «сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор». Однак заява Шевчука пролунала вже наступного дня після повідомлень про слова Франциска.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск у записаному в лютому інтерв’ю заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з країною-агресором. Згодом у Ватикані пояснили слова Папи – він закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

Софія Шавранська

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!