Німеччина оголосила новий пакет допомоги Україні із сучасними системами ППО

506 0
Німеччина оголосила новий пакет допомоги – на 1,1 млрд євро.
ФОТО УМОВНЕ

ФОТО УМОВНЕ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 1,1 мільярда євро. Про це він сказав на брифінгу 16 лютого, передає Громадське.

Шольц повідомив, що до нового пакета увійдуть:

  • 36 броньованих та колісних гаубиць із промислових запасів; 

  • 120 тисяч снарядів;

  • 2 системи ППО Skynex;

  • ракети для IRIS-T.

Він нагадав, що на цей рік Німеччина виділила 1,7 млрд євро на допомогу Україні та ще 6 млрд євро — зобов'язання на наступні роки. Загалом Німеччина виділила/ухвалила зобов'язання на 28 млрд євро для військової допомоги Україні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський сьогодні, 16 лютого, прибув із візитом до Німеччини. Зеленський має заплановані зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції. Каже, що будуть нові домовленості й участь у Мюнхенській безпековій конференції.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!