Німеччина знову внесла Україну до списку країн із високим ризиком зараження

1235 0
Від сьогодні Німеччина посилила правила в’їзду для українців.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Від сьогодні, 30 січня, Німеччина віднесла Україну до країн з високим ризиком зараження і посилила правила в’їзду для українських туристів, передає Суспільне. 

Як зазначається, з 30 січня люди, які в’їжджають із України до Німеччини, зобов’язані відбути 10-денний карантин, достроково завершити ізоляцію можна лише через п’ять днів після перетину кордону, якщо тест буде негативним.

Читайте також: Чорногорія змінила правила в'їзду для українців

Додамо, що перед в'їздом до країни необхідно зареєструватись на відповідному сайті та внести туди свої дані про щеплення. Діти до 12 років мають відбути карантин протягом п'яти днів, який можуть завершити без COVID-тесту.

Ці обмеження діятимуть до 3 березня, після чого їх можуть переглянути. Зазначимо, що раніше Україна була в списку країн підвищеного ризику до 9 січня. 

До списку країн із високим ризиком зараження коронавірусом також увійшли Афганістан, Куба, Пакистан, Гватемала, Бангладеш, Киргизстан, Оман, Палау, Сінгапур та французька заморська територія Нова Каледонія. Вимоги щодо карантину поширюються на людей із будь-яким громадянством, якщо вони протягом останніх 10 днів були в цих країнах.

Нагадаємо, що з лютого до Великої Британії можна буде потрапити, лише надавши свідчення про вакцинацію від Covid-19, не роблячи при в’їзді тест на коронавірус. Скасувати обов’язкові тестування для повністю вакцинованих пообіцяв міністр транспорту Великої Британії Грант Шеппс.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!