Німці модернізують 25 будинків в Україні. Прийом заявок відкрито

5481 0
Розпочато прийом заявок на участь у конкурсі модельних проектів комплексної модернізації багатоквартирних будинків. У 2016 році в рамках ініціативи «Енергоефективність в Україні», за підтримки уряду Німеччини, планується провести термосанацію 20-25 будинків. Кінцевий термін подачі заявок – 20 березня 2016 року.

Мешканці багатоповерхівок, які бажають потрапити до програми, повинні надіслати на адресу [email protected] такий пакет документів:

Потрібно обов’язково зазначити статус заявника (голова ОСББ/ЖБК, управитель, мер міста, представник власників квартир).

Перевага у відборі надаватиметься мешканцям,  які планують якомога більш комплексно модернізувати свій будинок або завершити вже розпочату модернізацію. Каталог пропонованих заходів:

Програма розрахована насамперед на об’єднання співвласників житла (ОСББ або ЖБК), однак можлива і участь будинків, у яких не створено об’єднань – за умови прийняття відповідного рішення на зборах співвласників та обрання управителя/керуючої компанії. Для цілей даної програми буде доречним обрання в якості управителя комунального підприємства і попередні домовленості з муніципалітетом.

Інформаційні матеріали про програму “Модельні проекти: комплексна енергоефективна модернізація багатоквартирних будинків” можна знайти на сайті sampleprojects.org

Програма реалізується в рамках ініціативи «Енергоефективність в Україні» (Initiative Energieeffizienz Ukraine) Німецьким енергетичним агентством (dena) разом з партнерами, Ініціативою Житлове хозяства в Східній Європі (IWO­ e.V.) і Центром компетенції по великим житловим масивам (Kompetenzzentrum Großsiedlungen e.V.), на замовлення Федерального міністерства економіки і енергетики Німеччини. Мета проекту полягає в тому, щоб розробити оптимізовані і ефективні рішення по комплексній санації – не тільки в технічному, а й у фінансовому та організаційному планах.

Контактна особа в разі виникнення питань
Лариса Шреккенбах
проектний менеджер
ініціатива Житлове Господарство у Східній Європі (IWO e.V.)
[email protected]

Джерело: Ефективний власник

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!