У Києві оштрафували ДТЕК за недотримання графіків відключень

736 0
ДТЕК Київські електромережі вже готові йти до суду, аби оскаржувати рішення.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала ДТЕК Київські електромережі та Одеські електромережі за «недотримання графіків відключень в умовах дефіциту електроенергії».

Рішення про накладення штрафів було ухвалено на засіданні комісії 24 січня.

На наступні засідання перенесено питання щодо штрафів для Львівобленерго, Тернопільобленерго, Закарпаттяобленерго, ДТЕК Київські регіональні електромережі та Полтаваобленерго.

Нагадаємо, 17 січня НКРЕКП винесла рішення накласти на АТ «Вінницяобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та ПРАТ «Волиньобленерго» санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тисяч гривень та зобов’язала надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання.

Читайте також: дали гроші на будівництво метро, а ті поклали їх на депозит

Також законодавством передбачено персональну відповідальність керівників ОСР за недотримання принципу недискримінаційності при застосуванні розвантажувальних відключень споживачів електричної енергії. Їм було нараховано стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 гривень.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!