Норвегія передала Україні самохідні гаубиці M109

2183 0
Крім того, Норвегія передала спорядження, запчастини та 155-мм боєприпаси.
Фото: Frederik Ringnes

Фото: Frederik Ringnes

Уряд Норвегії передав Україні 22 самохідні броньовані гаубиці M109. Про це йдеться у пресрелізі норвезького уряду, передає Укрінформ.

«Збройні Сили України розраховують на підтримку Заходу й потребують озброєння і обладнання, щоб протистояти російським атакам. Україна спеціально запросила цей вид зброї. Розвиток війни в Україні зараз засвідчує, що необхідно також передавати більш важку артилерію та системи озброєння», – заявив глава Міноборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Читайте також: Світовий банк виділив на допомогу Україні ще 1,49 мільярда доларів

Крім того, Норвегія передала спорядження, запчастини та 155-мм боєприпаси і провела навчання українських військовослужбовців, як користуватися M109. 

Нагадаємо, Польща підписала з Україною один із найбільших за 30 років контрактів на постачання зброї. Контракт на 2,7 мільярда злотих, або приблизно 630 мільйонів доларів. 
 
Для довідки
 
M109 (англ. M109 howitzer) – американська самохідна гаубиця, що перебуває на озброєнні артилерії армії США та деяких інших країн світу. M109A6 «Паладин» залишається основною самохідною артилерійською системою збройних сил країни в найближчому майбутньому. Крім США, є стандартною САУ країн НАТО, у значних кількостях постачалася також у низку інших країн і використовувалася в багатьох регіональних конфліктах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!