Нова львівська поліція. Звіт за тиждень роботи

4537 0
Через тиждень після того, як перші патрульні вийшли на чергування на вулиці Львова, керівник львівської поліції капрал Юрій Зозуля прозвітував, що було зроблено за цей період.
фото: Tvoemisto.tv

фото: Tvoemisto.tv

Юрій Зозуля на брифінгу 31 серпня повідомив, що за перший тиждень роботи патрульних у Львові було складено 20 протоколів про керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, оформлено 79 ДТП, 25 автомобілів виявили без документів, зафіксовано 17 випадків різного роду порушень правил дорожнього руху, затримано один автомобіль без номерних знаків. За словами головного патрульного Львова, за це тиждень вилучено понад 60 прав.

Читайте також: 12 запитань та відповідей про нову поліцію. Інфографіка

Та у ДТП потрапляли і самі поліцейські. За перший робочий тиждень 3 автомобілі патрульної поліції Львова потрапили в ДТП. Але капрал поліцїі зазначив, що жодна з цих ДТП не призвела до того, що патрульні не вийшли повторно на лінію.

«Там невеликі подряпини. Така статистика є і в Києві, є і у Львові. Це нормально, бо люди виконують свої обов'язки і бувають помилки. Могло бути і те, що хтось із водіїв-патрульних був неправий. Проти таких водіїв ведеться службове розслідування, на час якого, вони відстороненні від керування  транспортними засобами», - розповів Юрій Зозуля.

Читайте також: Якими були перші дні нових патрульних у Львові: деталі

Окрім дорожніх пригод, нова поліція була долучена і до інших кримінальних справ. Серед них викриття нарколабораторії, затримання педофіла та чотирьох грабіжників.

«До мене на прийом прийшли люди, які розповіли, що у них під носом вже декілька років виробляють наркотичні засоби, а цього чомусь ніхто не помічає. Патруль на це місце виїхав вночі, дуже добре була налагоджена робота моїх хлопців. Тієї ночі ми вилучили велику партію наркотиків. Зараз цю справу передано оперативникам і експертам», – розповів Юрій Зозуля.

Читайте також: 10 фото із присяги нових поліцейських у Львові

Також головний поліцейський Львова розповів, що розслідуючи кримінальні злочини нова поліція працює не сама, а в співпраці з слідчо-оперативними групами МВС у Львові.

Разом з тим керівник львівської поліції запевнив, що час прибуття патрульних по Львову – від семи до десяти хвилин.

Читайте також: Хто вони, нові поліцейські? 4 історії про нових патрульних

Розповів Юрій Зозуля і про інцидент з перевищенням швидкості, що стався у Рівненській області за декілька днів до того, як він очолив львівську поліцію. Він підтвердив той факт, що перевищення швидкості мало місце, однак він сплатив штраф за своє правопорушення. Причиною перевищення швидкості назвав те, що поспішав на присягу до львівських поліцейських.

«На виїзді з населеного пункту мене зупинив наряд ДАІ. Я визнав, що я поспішав, я не бачу тут великої проблеми, на мене склали протокол, я його підписав, і сплатив штраф. Я за це дуже вибачаюся, я дійсно поспішав сюди», - зазначив Юрій Зозуля.

Показав Юрій Зозуля і місце, де він тимчасово мешкає. Це кімната поруч з його кабінетом в обласному управлінні ДАІ Львівщини, що на вул. Перфецького. Там є дві окремі кімнати, які облаштував попередній керівник. Невеличка кухня із диваном, на якому спить начальник. За словами Зозулі, найближчим часом, коли до Львова переїде дружина, він планує орендувати житло.

Також зараз львівська поліція шукає прес-офіцера.

За даними 5 каналу, Вголос, Gal-info, Zik, zaxid.net, Львівський портал, Грім.

Фото: zaxid.net.

Опублікував Ігор Саджениця

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!