Новаку висунули у Польщі офіційні обвинувачення у корупції

1718 0
Славоміра Новака підозрюють у вимаганні та прийнятті матеріальних та особистих благ в обмін за присудження приватним особам договорів на будівництво і ремонт доріг в Україні.
Славомір Новак. Фото з відкритих джерел

Славомір Новак. Фото з відкритих джерел

Польська прокуратура висунула офіційні обвинувачення колишньому міністру транспорту Польщі та ексочільнику Укравтодору Славоміру Новаку у керівництві організованою злочинною групою, яку підозрюють у корупції. Про це повідомляє Polskie Radio.

Зазначають, що Новака підозрюють у вимаганні та прийнятті матеріальних та особистих благ в обмін за присудження приватним особам договорів на будівництво та ремонт доріг в Україні, а також у відмиванні грошей внаслідок цього злочину.

У результаті він отримав понад 1,3 млн злотих (9,2 млн гривень).

Читайте також: Цього року на Львівщині відремонтують дорогу з Мостисьок до Краковця

Нагадаємо, що  20 липня, у Ґданську Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало колишнього міністра транспорту Польщі, ексголову Державної служби автомобільних доріг України Славоміра Новака.

Обшуки проводили у офісах компаній-учасниць тендерів державної агенції, зокрема в компанії «Онур», що має багато замовлень як у Львові, так і на Львівщині.

Славомір Новак виконував обов'язки керівника Укравтодору із жовтня 2016 року до жовтня 2019 року. У 2016 році отримав українське громадянство. У вересні 2019 року НАБУ запідозрило Славоміра Новака у тому, що він приховав майно на суму близько 200 тис. грн під час заповнення декларації. Раніше Славомір Новак потрапляв у скандал із незадекларованим дорогим годинником у Польщі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!