Новації Львівської митниці: інтерактивна карта митних постів та безкоштовний Wi-Fi

3878 0
Львівська митниця ДФС запровадила додаткові інформаційні сервіси для громадян та підприємців. Зокрема, спільно з ЛОДА митники розробили інтерактивну карту функціонування підрозділів митного оформлення, які працюють у Львівській області. А також забезпечили безкоштовний Wi-Fi на двох пунктах перетину кордону, – повідомляється на офіційному сайті Львівської облдержадміністрації.
Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

За словами начальника Львівської митниці ДФС Левка Прокіпчука, за допомогою цієї карти підприємці можуть ознайомитися з наявними місцями оформлення, побачити основні їх характеристики, зокрема середній час митного оформлення декларацій за попередній місяць, оформлення сертифікатів EUR1, послуги з декларування та наявність суміжних служб.

Окрім того, Львівська митниця ДФС розробила та впровадила ще один  інформаційний  сервіс. Так, у пункті пропуску «Краковець – Корчова», та навколо нього,  відтепер подорожні зможуть  безоплатно користуватись інтернетом.  Доступ до мережі  Wi-Fi  надало одне  з  підприємств, що працюють у цьому пункті пропуску. Аналогічна послуга запрацювала також у пункті пропуску «Грушів – Будомеж».

Варто зазначити, що ці заходи передбачені  програмою розвитку та модернізації Львівської митниці ДФС на 2016 рік «Привітний та безпечний кордон», яка  передбачає,  зокрема,  створення інформаційної системи «Більше знаєш – швидше їдеш».  Вона покликана  створити принципово нову структуру подання інформації громадянам через створення та підтримку веб-порталу, який би акумулював у собі інформацію про правила перетину кордону, щодо черг на кордоні, виведення інформації з камер відеоспостереження перед пунктами пропуску в режимі реального часу, також через висвітлення її в радіоефірі, тощо.  На сьогодні вже  реалізовано інтерактивну карту щодо черг на кордоні, яка теж розміщена на сайті Львівської ОДА

 Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!