Скільки Львів отримуватиме з оренди майданчиків для прокату електросамокатів

1250 0
Йдеться про 79 локацій, розташованих, в основному, у центральній частині міста.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

До кінця травня цьогоріч управління комунальної власності Львівської міськради планує укласти договір із компаніями-операторами прокату електросамокатів – «Е – Вінгс» та «Болт» щодо регулювання місць вивантаження цих транспортних засобів. 

Як пояснив Tvoemisto.tv керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, після укладення договорів, районні адміністрацій Львова розпочнуть ознакування відповідних ділянок, які визначили під паркування і розвантаження електросамокатів. Наразі таких є 79. 

Відтак, на сесії депутатів Львівської міськради затвердили відповідну ставку по оплаті оренди за ці ділянки.

«Там сукупна площа близько 240 м² під визначеними локаціями. Сукупно це буде десь від 10 до 20 тис. грн в місяць загалом за всі локації. Це не буде велика сума, насправді, але це буде впорядкована річ, яка дасть можливість частково наповнювати бюджет і мати безліч локацій для розвантаження», – зазначив керівник департаменту. 

Також він додав, що законодавством не передбачені штрафи за розвантаження самокатів в зонах поза визначеними локаціями.

«Ніхто не зможе достеменно відслідкувати, чи електросамокат відвантажили на певну локацію централізовано власниками компанії, чи це людина з місця вивантаження взяла його і поїхала до потрібної локації і припаркувала його не в тому місці», – вказав Олег Забарило.

Чиновник заявив, що в таких випадках виявлятиметься двосторонній добровільний договір між місто та оператором прокату самокатів, аби зберігати порядок у Львові. 

Нагадаємо, що на сесії Львівської міськради визначили 79 ділянок, де оператори прокату електросамокатів вивантажуватимуть їх. Детальний перелік – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!