У Львові встановили 60 спеціальних годівничок для пташок

5616 0
Розмістили нові годівнички у тих місцях, де раніше висіли саморобні.
фото: лмр

фото: лмр

У парках та скверах Львова встановили 60 спеціальних дерев’яних годівничок для безпечного підгодовування пташок у холодну пору. Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, вони обійшлися місту у 26 тисяч гривень. Виготовив їх німецький виробник Матіас Гьопфнер.

«Це – кошти, передбачені на благоустрій парків Львова. Для порівняння у деяких гіпермаркетах годівнички гіршої якості коштують дорожче. Окрім цього, ми радилися з орнітологинею Ганною Кузьо стосовно цих годівниць, вона бачила креслення та все інше», – пояснює вона.

Читайте також: Львівські діти годували птахів, щоб врятувати їх узимку. Фото, відео

Розмістили нові годівнички у тих місцях, де раніше висіли саморобні. Наразі, додає Олександра Сладкова, цієї кількості буде достатньо, управління ще має проаналізувати, чи потрібно буде їх вдосконалити.

«Ми зняли пластикові пляшки, які слугували саморобними годівницями. У той же час розуміли, що місту потрібні годівниці, тому вирішили це зробити більш організовано – щоби вони мали естетичний вигляд, а люди могли докладати насіння, зерна – те, що їдять птахи», – додає керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР. 

Олександра Сладкова також зазначає, що планують встановити і поїлки для птахів – особливо в тих парках, де нема струмків чи озер. Навіть є декілька збережених бетонних чаш, яким понад 100 років, приміром, у Стрийському, парку «Високий замок» та парку Франка.

Основні правила безпечного підгодовування пташок у холодну пору:

  • годувати птахів дозволяється лише в зимовий період, в інші пори року це їм шкодить;
  • не використовуйте в якості годівничок пластикові пляшки, каністри, пакети від соку або молочних продуктів;
  • дбайте про чистоту годівниць, викидайте залишки старого корму;
  • корисно для птахів: горішки, родзинки, насіння гарбуза, дині, кавуна, ріпака, соняшника, пшениця, ячмінь, просо, овес, несолене сало та масло, ягоди, шматочки сушених чи свіжих яблук, гарбуза, моркви, слив;
  • небезпечно: залишки домашньої їжі, солене, смажене, чорний хліб.

 

Нагадаємо, що у Львові в парку «Високий замок» встановили гойдалки, що демонтували з парку Франка, і висадили 127 дерев. Зокрема, висадили ялиці, сосни і граби. 

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!