Нові умови в'їзду до Польщі спричинили кілометрові черги на кордоні. Фото

3406 0
У пунктах пропуску, зокрема тих, що на Львівщині, спостерігають затримку у русі для українських громадян, перевізників і експортерів.
скріншот з карти дпсу

скріншот з карти дпсу

Відучора, 15 грудня, почали діяти зміни щодо перетину кордону для громадян, які прибувають до Республіки Польща. При перетині кордону подорожні мають надати представникам Прикордонної служби результати негативного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли було отримано результат тесту.  Вимога стосується, в тому числі вакцинованих осіб.

Нові обмеження спричинили багатокілометрові черги на державному кордоні, зокрема, й у пунктах пропуску, що на Львівщині, та створюють затримку у русі для українських громадян, перевізників і експортерів. Так, відповідно до даних на карті Державної прикордонної служби України, станом на 12:00 сьогодні, 16 грудня, кількість легкових авто перед пунктом пропуску «Шегині – Медика» становить 30, а вантажних – 125. У ПП «Краковець – Корчова» 90 легкових авто та 140 вантажних, а на «Раві-Руській – Хребенне» – 20 легкових та 210 вантажних.

Читайте також: Польща відкрила кордони для українських туристів

ПП «Шегині – Медика»

Менш завантаженим є пункт пропуску «Грушів – Будомєж», де кількість легкових авто перед ПП становить 20, а вантажних авто немає.

Додамо, що ще вчора, у перший день, коли запрацювали нові умови в'їзду, у пункті пропуску «Шегині – Медика» у черзі очікувало близько 150 легкових машин та 180 вантажівок. До півсотні автомобілів було у черзі у ПП «Краковець – Корчова», а у ПП «Грушів – Будомєж» черг не було.

Додамо, внаслідок запровадження обмежень польською стороною стало 300% зменшення кількості вантажівок, які змогли перетнути кордон з Польщею на ключових КПП України. Наразі держава вживає термінові заходи для забезпечення необхідних умов для тестування та веде перемовини із польською стороною для пом’якшення умов перетину кордону для водіїв вантажівок.

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Нагадаємо, що 15 грудня почали діяти зміни щодо перетину кордону для громадян, які прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України). Так, під час перетину кордону подорожні мають показати негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест зробили. Його можна робити як в країні, з якої особа прибуває, так і на території Польщі. Важливо, що така вимога стосується, в тому числі вакцинованих осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!