Київ

Новим власником київського готелю «Ермітаж» став колишній партнер Хорошковського

1146 0
Загалом історична будівля в центрі Києва пішла з молотка за 311 млн грн.
Фото: Prozorro

Фото: Prozorro

Колишній готель-пам’ятку історії та культури місцевого значення, що на вул. Богдана Хмельницького, 26, придбав через ПРАТ «Житомирський меблевий комбінат» Вадим Григор’єв – колишній партнер Валерія Хорошковського. Про це свідчать дані на сайті Prozorro.Продажі та з реєстрів компаній.

Так на сайті вказано, що переможцем аукціону стало ПРАТ «Житомирський меблевий комбінат», кінцевим бенефіціаром якого є Вадим Григор'єв.

У 1990-х роках комбінат був перетворений на акціонерне товариство, а в 2000 році розпочалась процедура банкрутства підприємства. Тоді контрольний пакет акцій комбінату викупили фірми олігарха Валерія Хорошковського. Серед них і фірма «Меркс-Мебель», співвласником якої був Вадим Григор'єв. У 2004 році Хорошковський вийшов із свої частки «Меркс-Мебель» і Григор'єв став повноправним власником. У 2002 році фірмами «Меркс-Мебель», «Нива» і «Купава» було створене ПАТ «Житомирський меблевий комбінат».

Нагадаємо, лот, у який входить фасадний будинок загальною площею 3165,8 кв. м, будинок у дворі загальною площею 1963,3 кв. м. обійшовся у 311 мільйонів гривень.

Загалом за об'єкт змагалися 39 підприємців, а фінальна вартість збільшилася у 15 разів – з 21,2 млн до 311 млн гривень.

У Фонді державного майна зазначили, що продаж цього активу став найдорожчим аукціоном з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року.

Окрім переможної ставки, покупець повинен сплатити ПДВ – 62 млн гривень.

Садиба на вул. Богдана Хмельницького, 26, розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 15 липня 1998 №1463 занесена до переліку пам’яток історії та культури місцевого значення, за типологічною належністю архітектура, історія.

Довідка. Валерій Хорошковський - український олігарх. Був першим віцепрем'єр-міністром України у 2012 році, міністром фінансів України у 2012році, головою Служби безпеки України у 2010—2012 роках та головою Державної митної служби України у 2007—2009 роках. Після звільнення з уряду часів президентства Януковича в 2013 році продав свою частку телеканалу «Інтер» олігарху Дмитру Фірташу і жив у Монако. В 2019 році повернувся в Україну. Тоді повідомлялося, що Хорошковський нібито консультував роботу митниці в уряді Олексія Гончарука. Хорошковський жодного разу не висловлювався на підтримку України після початку війни. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!