Компанії, наближені до львівського бізнесмена Віталія Антонова, стали власниками ТзОВ «Захар Беркут» і ТОВ «Гірськолижний комплекс «Волосянка»

6152 0
Компанії, наближені до львівського бізнесмена Віталія Антонова, стали власниками ТзОВ «Захар Беркут» і ТОВ «Гірськолижний комплекс «Волосянка».
Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

Курорт «Захар Беркут» перейшов у власність до структур, які наближені до власника «Галнафтогазу» Віталія Антонова. Він впродовж останніх п’яти років заявляв про намір розбудови гірськолижного курорту у Славську.

Читайте також: Інвестиції у 500 млн доларів. Біля Славського розпочнуть будівництво гірськолижного курорту

ТзОВ «Захар Беркут» і ТОВ «Гірськолижний комплекс «Волосянка» наприкінці минулого року змінили керівників і бенефіціарних власників, написало видання «Дивись.інфо»

Це підтверджує інформація з державних реєстрів та із аналітичної системи YouControl, Так, у грудні 2021 року та у січні 2022 року Богдан Куспісь та Іван Коцьо стали кінцевими бенефіціарними власниками ТзОВ «Захар Беркут» і ТОВ «Гірськолижний комплекс «Волосянка». Вони є засновниками та керівниками львівської фірми ТзОВ «Компанія з управління активами «Актив». Ця компаніє є одним із головних партнерів ПАТ «Концерн Галнафтогаз», якою керує Віталій Антонов.

Керівником ТзОВ «Захар Беркут» і ТОВ «Гірськолижний комплекс «Волосянка» вказаний Андрій Дьомін, який колись займався розвитком гірськолижного курорту «Буковель».

Інформація про зміну власників ТОВ «Гірськолижний комплекс «Волосянка» із сервісу Опендатабот

Читайте також: На гірськолижному курорті «Захар Беркут» зупинився підйомник з 14 людьми

Засновник гірськолижного комплексу «Захар Беркут» Орест Шийко пояснює, що наразі тривають перемовини про співпрацю із групою компаній ОККО, утім він досі разом із сином залишається керувати компанією. Він підтверджує факт, що відбулися організаційні зміни у структурі власності ТОВ «Захар Беркут», однак змін у структурі управління комплексом чи змін персоналу та працівників комплексу не відбулося.

«Я, як засновник гірськолижного комплексу «Захар Беркут» маю повідомити, що на даний час тривають перемовини з приводу входження групи компаній ОККО до складу учасників «Захар Беркут», але жодних кінцевих домовленостей не досягнуто. У той же час, дійсно відбулися організаційні зміни у структурі власності ТОВ «Захар Беркут, але при цьому гірськолижний курорт продовжує перебувати в моєму управлінні та управлінні мого сина Романа Шийка. Жодних істотних змін в структурі управління комплексом чи змін персоналу та працівників комплексу не відбулося», – каже він.

Відомо, що ще з 2018 року львів’янин Віталій Антонов має намір збудувати у Славську великий і сучасний гірськолижний курорт, про це писало «Твоє Місто». Раніше йшлось про те, що будівництвом нового гірськолижного комплексу буде займатися холдинг ОККО Group. До співпраці компанія планувала залучити іноземні компанії. Планували, облаштувати лижні траси, що матимуть протяжність до 75 кілометрів. 

За попередньою інформацією, перша черга будівництва мала завершитись уже у 2019 році.  Утім справа затяглась через суди та конфлікти із попереднім власником ТзОВ «Захар Беркут» і ТОВ «Гірськолижний комплекс «Волосянка» Орестом Шийком.

Раніше частина підприємств Антонова перенесли свою реєстрацію до Славської громади, відтак вони почали сплачувати податок у громаду, що стало суттєвим у формуванні бюджету.

Водночас у компанії ОККО заперечують те, що займатимуться будівництвом нового гірськолижного курорту.

«Зазначимо, що компанія ОККО жодних об'єктів, про які йде мова у повідомленні, не купувала», – повідомили Tvoemisto.tv її представники. 

У рейтингу найуспішніших громад області від Львівської обласної державної адміністрації вже 2020 року Славська ОТГ посіла перше місце: має показник платоспроможності у 2,5 раза більший, ніж середній по області, порахували в ЛОДА.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!