Святослав Вакарчук у Львові презентував новий музичний проєкт «Оранжерея»

2122 0
«Тато казав: «що б не було – не зупиняйся і пиши». І я це виконую», Святослав Вакарчук
Фото: Софія Шавранська

Фото: Софія Шавранська

Сьогодні лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук презентує свій музичний проєкт під назвою «Оранжерея» у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Музикант підготував проєкт з метою зробити нову камерну музичну історію. Про це він сьогодні повідомив під час прес-конференції у Театрі. 

Вперше поруч з солістом на сцені виступатиме фіналістка «Голосу країни» Віталіна Мусієнко. 

«Це приємний момент, коли ти ділиш сцену з кимось іншим. Мені подобається сидіти за роялем і компонувати їй. До того ж,у неї чудовий голос і вона відчуває те, що ми робимо», - каже Святослав Вакарчук. 

Співак каже, що назва «Оранжерея» з’явилася, коли виникло бажання відчути оранжерею посеред зими. 

Сцену проєкту зробила команда разом з другом із Литви, який попри пандемію зміг приїхати. До цього долучилася також донька Святослава Діана, яка зараз у них працює арт-директоркою. 

«Уявіть собі, коли зимою вам захотілося в тропіки, на вулиці холодно, падає сніг, і тут ви заходите в ботанічний сад», - каже Святослав Вакарчук. 

Новий альбом вийшов 6 березня не даремно, адже в цей день народився його тато, відомий політик і громадський діяч Іван Вакарчук. Новий альбом музиканти присвятили саме йому, адже батько не встиг почути всі пісні. 

«Тато казав: що б не було – не зупиняйся і пиши. І я це виконую», – ділиться Святослав Вакарчук. 

Він каже, що деякі пісні писав у літаку, деякі в парку, запам’ятовуючи текст, приходив додому і записував його. 

«Деколи підходиш до роялю, не знаючи слів і музики, але є якийсь поштовх, і тоді ти починаєш грати і знаходити слова», – додає музикант. 

Довідково

«Оранжерея» – третій музичний проект Святослава Вакарчука поза межами ОЕ (перші два – «Вночі», 2008 та «Брюссель», 2011). Тур «Оранжерея» запланували на другу половину березня або ж квітень 2021 року. Під час виступів обіцяють дотримуватися всіх необхідних правил безпеки, соціальної дистанції тощо. «Океан Ельзи» уже презентував кліп на першу пісню під назвою «Знову» у межах нового музичного проєкту «Оранжерея».

Партнерська публікація

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!