Депутати Львівської міськради створили хор. Відео першої репетиції

1982 0
Перший публічний виступ хору відбудеться 10 березня перед Ратушею.

Сьогодні, 4 березня, у сесійній залі Львівської міської ради відбулася перша репетиція новоствореного депутатського хору. Деригентом хору став керівник львівської національної хорової капели «Дударик» Дмитро Кацал.

Як повідомив під час стріму кореспондент Тvoemisto.tv, через те, що сьогодні відзначають річницю українського музиканта та композитора Володимира Івасюка, розспівувалися депутати під пісню автора «Червона рута».

Читайте також: Амфітеатр, скляна світлиця і концертний зал. Як «Дударик» планує оновити простір біля храму Св. Лазаря

Голосно та патетично депутати заспівали три куплети із пісні.

На першу репетицію зібралися депутати усіх фракцій, крім «Свобода». Самого очільника Льівської міської ради – Андрія Садового на репетиції теж не було.

За словами більшості депутатів, зібрати депутатський хор – дуже хороша ідея, яка може не лише об’єднати депутатів, а й налаштувати їх на спільне.

«Не знаю, наскільки довготривалою буде така ініціатива, але вважаю, що це гарний експеримент. Такого не має ніде. Це може стати класною фішкою, навіть для того, щоб депутати могли між собою ближче познайомитися, подружитися», – каже депутат Влодко Лучишин.

Депутат Ігор Зінкевич каже, що співати готовий, хоч не має музичної освіти та не вміє читати нот.

Андрій Курочка, який свого часу з 20-ть років співав у хоровій капелі «Дударик» також каже, що це чудовий шлях для досягнення консенсусу у сесійній залі.

«Завдяки співу і хору у сесійній залі все може покращитися. Впевнений, що репетиції та хор допоможуть вирішувати спільні проблеми», – зазначив депутат.

За словами самого Дмитра Кацала, потенціал у депутатів колосальний.

«Сьогодні зібралося 20-25 депутатів. А коли збереться 60-ть, то це буде фантастика. Думаю, потенціалу принаймні на цю каденцію вистачить», – каже він.

Ще одна пісня, яку депутатський хор заспівав у сесійній залі – Гімн України. Сьогодні це була лише перша репетиція. А вже 10 березня – у день першого публічного виконання пісні – відбудеться публічне виконання на площі Ринок перед Ратушею. Гідно заспівати депутатам у цей день допомагатимуть хористи «Гомону» та «Дударика».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!