На пр. Чорновола мають доробити велодоріжку, яку почали облаштовувати ще кілька років тому

1345 0
Наразі на ділянці залишився 1 км незавершеної велодоріжки.
Фото умовне/ZAHID.ESPRESO.TV

Фото умовне/ZAHID.ESPRESO.TV

У Львові на проспекті Чорновола мають доробити велодоріжку, яку почали будувати ще у 2019 році, проте в 2021 проєкт відправили на коригування. Як повідомив під час пленарного засідання міськради 25 травня депутат ЛМР Сергій Івах, станом на сьогодні близько 1 км шляху залишається недоробленим.

«Там близько 1 км недоробленої велодоріжки. Там щебінь, пісок, доріжки ознаковані, але не заасфальтовані вже кілька років», – зазначив він.

Як прокоментувала заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк у відповідь, справді є така проблема, і наразі все ще відбувається корегування проєктної документації. Завершити цей процес планують до кінця цього місяця. Після цього на ділянці відновлять виконання робіт. Для облаштування велодоріжки на проспекті Чорновола з бюджету передбачили 1 мільйон гривень.

Читайте також: Прокуратура виявила розкрадання мільйона на велодоріжці у Львові 

Нагадаємо, що у Львові скаржилися на незавершене будівництво велосипедної доріжки на проспекті Чорновола. Велодоріжку почали прокладати у травні 2019 року. Роботи виконувала підрядна компанія ТОВ «Львівська дорожня служба». Загалом велодоріжка мала проходити через проспект Чорновола, вулицю Варшавську та Замарстинівську. Вартість робіт становила 36,2 млн гривень, завершити будівництво мали до 2020 року, однак у бюджеті не знайшли необхідних коштів на її завершення. Через те, що місто не виділяло кошти на будівництво велодоріжок, пікетували міську раду.

Згідно з даними системи Youcontrol, ТОВ «Львівська дорожня служба» займається будівництвом доріг та автострад. Уповноваженою особою компанії є Павло Коцюруба, який крім цього володіє декількома фірмами, що спеціалізуються на ремонті доріг і зареєстровані у Львові.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!