Обрали проект дитячого майданчика, який з’явиться на площі Святого Юра. Візуалізація

11008 0
У Львові завершився Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу концептуальну пропозицію дитячого майданчика на площі Святого Юра.
візуалізація: contest.com.ua

візуалізація: contest.com.ua

Згідно з умовами конкурсу, його учасники мали розробити концепт дитячого майданчика, де зможуть одночасно перебувати до 20-ти дітей трьох вікових груп – від новонароджених до 12-ти років. Окрім того, запропонований проект мав пов’язати дитячий майданчик з існуючою планувальною структурою скверу, а також передбачити максимальне збереження зелених насаджень і появу нових.

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

Ділянка проектування розташована у сквері на площі Святого Юра, історично сформованому у 1897-му році за проектом Арнольда Рерінга. У 70-х роках у сквері був збудований дитячий майданчик за проектом студентського проектно-конструкторського бюро Львівського політехнічного інституту з використанням мініатюрних форм замку. Дитячий майданчик знаходився у незадовільному стані та був демонтований у межах реконструкції площі Святого та прокладення автомобільної дороги.

Як повідомили організатори, у конкурсі перемогу здобув авторський колектив «Архітектурного бюро "А44"» зі Львова: Рибак Юлія, Саніна Аліна та Телюк Христина (шифр 779913).

ІІ місце – ЛКП «Інститут просторового розвитку», авторський колектив: Могила Ігор, Мартинець Роман, Зварич Олена та Чорноус Христина, Львів (шифр 011235).

ІІІ місце – авторський колектив: Кос Орест, Кос Світлана та Кінах Мар’яна, Івано-Франківськ (шифр 422149).

Ознайомитися з усіма проектами архітектурного конкурсу можна за посиланням.

Додамо, архітектурний конкурс пройшов в межах проекту «Дитячий простір у сквері Святого Юра», поданого ГО «Батьки в дії» та членами організації «Пласт – НСОУ». Громадський проект (код 157) став одним з переможців відбору через е-сервіс «Громадський бюджет Львова».

Візуалізація: contest.com.ua

Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!