Одну із лікарень у Львові реорганізують за зразком нідерландської клініки

5440 0
Очікується, що вже з 2024 року університетська лікарня зможе укладати контракти з Національною службою здоров'я.
Фото: УЗ

Фото: УЗ

У Львові працюють над концепцією розбудови університетської лікарні на Львівщині з урахуванням європейського досвіду, зокрема Нідерландів. Наразі триває процес переходу Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. 

Очікується, що вже з 2024 року університетська лікарня зможе укладати контракти з Національною службою здоров'я, повідомила пресслужба МОЗ.

«МОЗ вивчає міжнародний досвід практичної складової медичної освіти задля визначення найоптимальнішої моделі її впровадження в нашій країні. Нідерландська клініка «Erasmus МС», враховуючи іі величезний досвід, є гарним орієнтиром для створення мережі університетських лікарень в Україні. І вже найближчим часом фахівці університету імені Еразма Роттердамського проведуть воркшоп для львівських колег. Сподіваюся, ця співпраця поглиблюватиметься, і незабаром університетська лікарня імені Данила Галицького отримає медзаклад-побратим з Нідерландів. Також ми ведемо перемовини з нідерландським інвестиційним фондом «Invest International» щодо фінансової підтримки створення університетської лікарні на Львівщині», – зазначила Марина Слободніченко.

Читайте також: «Укрзалізниця» передає лікарню в центрі Львова. Що там буде

Загалом університетська лікарня ЛНМУ імені Данила Галицького має стати сучасною багатопрофільною клінічною лікарнею, де буде надаватися екстрена, первинна, спеціалізована медична допомога населенню західного регіону України, а також клінічною базою для підготовки студентів, аспірантів, ординаторів, інтернів та лікарів ФПДО.

Нагадаємо, що минулого у МОЗ висловили пропозицію передати клінічну лікарню «Львівської залізниці» під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького для створення на її базі університетської клініки. Навіщо Львову університетська клініка та чому працівники проти, читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!