Один із керівників «Львіввугілля» фіктивно працевлаштував свою доньку, яка насправді не працювала

1563 0
На території однієї із шахт виявили підпільний цех, де виготовляли тротуарну плитку.
Фото: Прокуратура Львівської області

Фото: Прокуратура Львівської області

Один із керівників ДП «Львіввугілля» фіктивно працевлаштував свою доньку на керівну посаду, де та отримувала зарплату до 30 тис. грн на місяць, натомість насправді не працювала. Про це під час брифінгу повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Вчора прокуратура та СБУ провели обшуки на кількох шахтах Львівщини, оскільки виявили шахрайську схему привласнення державних коштів. Зокрема, на шахтах працювали гірники, які фізично не спускались на у шахту, натомість займалися бізнесом та їздили за кордон за кошти держпідприємства. Деяких гірників залучали до будівництва приватного будинку дружини одного з керівників шахти.

Під час обшуків у приміщеннях ДП «Львіввугілля», на шести шахтах, а також вдома у керівництва правоохоронці вилучили документи та речі, що можуть бути доказами злочинів. На території однієї із шахт виявили підпільний цех, де виготовляли тротуарну плитку. Цех був підключений до електромережі шахти.

За цим фактом зареєстрували кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна через зловживання службовим становищем).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!