Один з фасадів будівлі страхового товариства «Дністер» у Львові відкриють за місяць

1414 0
Наразі виконали близько 50% робіт із реставрації.
фото: фотографії старого львова

фото: фотографії старого львова

Перший фасад будівлі страхового товариства «Дністер», на якому найближчим часом мають завершити реставраційні роботи  це фасад з боку Арсеналу. Відкрити його планують за місяць. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Виконали близько 50% робіт із реставрації. Їх дещо призупинили на певний час через ситуацію з коронавірусом і карантином. Зараз реставраційні роботи відновлені і тривають. На сьогодні вирішується питання з керамічним оздобленням та колористикою. Ми хочемо максимально зберегти керамічне оздоблення, адже воно дуже понищене»каже вона. 

Читайте також: У Гарнізонному храмі завершують реставрувати 300-літні фрески

Решту фасадів відкриють наступного року, якщо не встигнуть до зимового сезону. За словами чиновниці, управління також подавало документи на проєкт «Великої реставрації», щоб відновити сходову клітку будівлі, але Міністерво культури не підтримало цей проєкт. 

Нагадаємо, тендер на проведення робіт відбувся у 2019 році восени, його вартість становила 10 млн гривень. Роботи з реставрації фасаду будинку колишнього страхового товариства «Дністер» мають виконати до кінця 2022 року.

Будівлю на вулиці Руській, 20 збудували у 1905-1906 роках за проектом архітекторів Івана Левинського та Тадеуша Обмінського. Спершу будинок спорудили для страхового товариства «Дністер», а у 1950-х роках тут облаштували гуртожиток для партійної школи при обкомі КПУ, їдальню і спортзал облради, лазню та майстерню взуття. Нині будівлю занесли до реєстру пам’яток архітектури.
Анна Чистякова

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!