Офіцеру, який побив військовослужбовця на Львівщині, вдалося уникнути покарання. Деталі

7531 0
Суд дозволив йому внести заставу у розмірі 200 тисяч гривень.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Офіцеру, який 24 червня побив військовослужбовця на Львівщині, Личаківський суд визначив можливість внести заставу у розмірі 200 тисяч гривень. Обвинувачений вийде із СІЗО у понеділок, 10 липня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила сестра потерпілого бійця Марта Матвіїшин.

«Суд відбувся.Суд задовільнив клопотання частково,визначив можливіть внести заставу у розмірі 200 000грн. Станом на цю годину злочинець у СІЗО, але він вийде у понеділок ....Сказати що я в шоці, це нічого не сказати. Тобто суддя Личаківського суду оцінює життя людини у 200 тисяч грн?», – зазначила вона.

Додамо, що 7 липня офіцеру оголосили про підозру. Слідство встановило, що він вдарив солдата, коли побачив, що той справляє природню потребу просто неба неподалік намету. Так він хотів навчити підлеглого правил поведінки та підвищити власний авторитет серед військовослужбовців. 

«Внаслідок удару у солдата діагностували закритий розрив печінки та забій підшлункової залози. Потерпілий вже переніс операцію та досі перебуває на лікуванні», – пояснюють у повідомленні. 

Читайте також: На Львівщині військовий до смерті побив свого товариша

Офіцеру повідомили про підозру, йому інкримінують ч.5 ст. 426-1 ККУ – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. За ці дії йому грозить покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років. 

Нагадаємо, що 29 червня працівники ДБР порушили кримінальне провадження за фактом побиття військовослужбовця в одній з військових частин на Львівщині. Про інцидент повідомила сестра потерпілого. Детальніше за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!