Офіційно. Оголосили дату, коли безвіз почне діяти для українців

3441 0
Українці зможуть їздити до ЄС без віз уже за три тижні.
зображення: соцмережі

зображення: соцмережі

Сьогодні, 22-го травня, в Офіційному віснику ЄС опубліковано регламент щодо візової лібералізації з Україною. Відповідно до цього законодавчого акту, Україну вилучено зі списку третіх країн, громадяни яких повинні мати візи для перетину зовнішнього кордону ЄС, та, натомість, включено до списку країн, громадяни яких звільнені від цієї вимоги.

Відповідно до процедури ЄС, безвізовий режим вступає в силу через 20 днів після такої публікації, тобто вже 11-го червня. Про це повідомила прес-служба Представництва Європейського Союзу в Україні.

Читайте також: Усе, що треба знати про оформлення закордонного паспорта у Львові. Питання і відповіді

Нагадаємо, Європейський Парламент ухвалив рішення про надання безвізового режиму Україні 6-го квітня. Після цього Рада ЄС затвердила це рішення 11-го травня. А 17-го травня відповідний документ підписали Президент Європейського Парламенту Антоніо Тайяні та Міністр внутрішніх справ Мальти Кармело Абела (оскільки Мальта головує зараз в Раді ЄС).

Додамо, після прийняття безвізового режиму з ЄС тільки власники біометричних паспортів уникнуть походів до консульств та візових центрів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!