Оголошено дату канонізації Матері Терези

1672 0
Сьогодні у Ватикані повідомлено, коли Мати Тереза буде офіційно визнана святою Католицької Церкви.
Фото: credo-ua.org

Фото: credo-ua.org

Папа оголосив, що вона буде канонізована 4 вересня.

Урочистість відбудеться напередодні 19 роковин смерті лауреатки Нобелівської премії. Це буде одна з найвизначніших подій Року Милосердя.

Крім того, саме цього дня, 4 вересня, у Римі свій Ювілей з нагоди Року Милосердя святкуватимуть працівники благодійних організацій та волонтери; 5 вересня, натомість, відзначається літургійний спомин блаженної та день її смерті.

Нагадаємо, одужання мешканця Бразилії, яке неможливо пояснити з медичної точки зору, визнане за чудо, яке необхідне для канонізації блаженної Матері Терези. Конгрегація у справах канонізації обрала для дослідження це зцілення серед багатьох сигналів про благодаті, випрошені за посередництвом Матері Терези. Чоловік з дієцезії Сантос після ревної молитви до Матері Терези був зцілений від пухлини, яка займала вже значну частину його мозку.

Довідка

Агнеса Гонжа Боякшу народилася 26 серпня 1920 року на території нинішньої Македонії в албанській родині. У 18 років вступила до монастиря лоретанок, де взяла ім’я Тереза, та виїхала до Індії. У Калькутті монахиня зустрілася з великими злиднями і вирішила заснувати нове згромадження та допомагати бідним і знедоленим. У 1950 році заснувала Згромадження Місіонерок Любові, яке діє сьогодні у багатьох країнах світу.

Беатифікаційний процес Матері Терези розпочався через 2 роки після її смерті. Беатифікація відбулася 19 жовтня 2003 року.

Джерело: CREDO

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!