Оголосили переможців Премії Львів – місто літератури ЮНЕСКО

647 0
Головну премію отримала авторка Олена Стяжкіна.
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

У вівторок, 9 січня, оголосили переможців літературної Премії Львів – місто літератури ЮНЕСКО. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Головну премію отримала Олена Стяжкіна з романом “Смерть лева Сесіла мала сенс”. Це книга про війну й долі людей, випадково поєднаних у Донецькому пологовому будинку. Призові 150 тисяч гривень авторка витратить на Перемогу, благодійність і літературу», - йдеться у повідомленні.

Спецвідзнаку за твір про війну розділили між собою Ніна Захоженко за п'єсу "Я, війна і пластикова граната" та Ярина Чорногуз за поетичну збірку "[dasein: оборона присутності]".

Нагадаємо, у Львові на вулиці Комаринця, 2 на фасаді середньої загальноосвітньї школи І-ІІІ ступенів № 50 з’явиться меморіальна таблиця львівській письменниці Вікторії Амеліній, яка отримала травми внаслідок ракетного удару по Краматорську і загинула 1 липня.

___________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!