Сихів отримає новий тролейбусний маршрут: Деталі

6902 1
В 2016 році у Львові заплановано проведення нового тролейбусного маршруту через мікрорайон Сихів.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Мова йде про тролейбусний маршрут №2, який планують продовжити від перехрестя вулиць Стрийська-Наукова через вул. Хуторівка до кінотеатру ім. Довженка і з’єднати з тролейбусним маршрутом №25, кінцева якого знаходиться на Санта-Барбарі. В зворотньому напрямку цей тролейбус проходитиме через нову розв’язку на мості на вул. Хуторівка, яку зараз будують.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир, на це в бюджеті розвитку Львова передбачили 6-7 млн. грн, однак все залежить від того, чи приймуть відповідне рішення депутати Львівської міської ради. Відтак поки жодних дат початку та завершення робіт чиновник не назвав.

Читайте також: Як у Львові можуть змінити тролейбусні маршрути. Деталі

Нагадаємо, що станом на початок лютого 2016 року тролейбус №2 курсує за маршрутом вул. Степана Бандери - вул. Героїв УПА (назад вул. Антоновича) - вул. Кульпарківська - вул. Наукова - вул. Стрийська. Через будівельні роботи у сквері святого Юра тролейбус не доїжджає до своєї попередньої кінцевої біля університету ім. І. Франка.

Окрім тролейбусного маршруту №2, в управлінні транспорту хотіли б продовжити ще дві тролейбусні лінії в 2016 році. Перша з них – від Автовокзалу на вул. Стрийській до ТРЦ «Кінг-Крос Леополіс». Зараз до Автовокзалу курсують тролейбуси № 3 та 25. Другий тролейбусний маршрут, який планують продовжити - №9. Однак це станеться за умови, що цьогоріч буде здійснено будівництво вул. Ряшівської. В бюджеті розвитку на цю вулицю на ділянці від вул. Є. Патона до вул. Кульпарківської з транспортними розв'язками хочуть закласти 200 млн. грн.

Рішення про виділення необхідних коштів (або відхилення цих пропозицій) з бюджету розвитку Львова буде розглядатися 11 лютого на сесії Львівської міської ради.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
10 Лютого, 2016 09:02
YurkoBurko Тургенєва? ГЕРОЇВ УПА!!! шляк би вас трафив..
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!