Оксана Линів стала першою диригенткою на відомому оперному фестивалі

1287 0
Линів відкривала фестиваль 25 липня прем’єрою «Летючого голландця».
Фото Оксани Линів

Фото Оксани Линів

Українська диригентка Оксана Линів родом із Львівщини стала першою жінкою, яка відкрила найвідоміший у світі оперний фестиваль у німецькому Байройті, що присвячений Ріхарду Ваґнеру. Вперше за його 145-річну історію. Фестиваль відкрився 25 липня прем‘єрою «Летючого Голандця». Серед глядачів була канцлер Німеччини Ангела Меркель з чоловіком.
 

Читайте також: Оксана Линів: Українська музична освіта значно краща за західноєвропейську

Оксана Линів народилася у Бродах на Львівщині в сім'ї музикантів. У 2004-му році стала фіналісткою Міжнародного диригентського конкурсу імені Ґустава Малера в Німеччині. Тривалий час була помічником диригента Одеської опери. У Баварській державній опері працювала помічником генерального музичного директора цього оперного театру Кирила Петренка кілька сезонів поспіль. Батько диригентки – керівник народної хорової капели «Боян» м. Броди Ярослав Линів.

Читайте також: В Україні я не знала диригенток. Оксана Линів про свій шлях до успіху

За підсумками 2015 року Оксану Линів визнали найкращою диригенткою Баварської державної опери у номінації «Класична музика».  Паралельно вона працює як запрошений диригент у різних театрах Європи.

Линів також заснувала Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt у Львові та Молодіжний симфонічний оркестр України – YsOU. У 2020 році Оксана Линів здобула від провідних німецьких критиків нагороду Oper!Awards, що заснована оперним часописом Oper!Das Magazin.

В інтерв’ю Tvoemisto.tv Оксана Линів розповіла, що їй допомагає встигати робити різні проєкти, не вигорати та конкурувати з чоловіками в мистецтві. Розмову з диригенткою читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!