Масований удар по Україні: окупанти атакували ракетами і «шахедами»

8107 0
Окупанти завдали масованого ракетного удару.
Умовне фото

Умовне фото

Зранку 7 лютого в Україні оголосили повітряну тривогу через ракетну небезпеку. У Повітряних силах повідомили, що ракетна небезпека оголошена через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС.  О 6.00 тривога поширилася на всю країну, окрім Закарпатської області. О 6.15 Повітряні сили повідомили, що перша група ракет на Київщині, курсом на південний захід.  Ще дві групи вздовж межі Полтавської, Чернігівської областей, курсом на захід.

Наслідки атаки

Зокрема, окупнати завдали ракетних ударів по Харківській області, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Наразі – без постраждалих. 

У Києві було чутно звуки вибухів. Працювали Сили протиповітряної оборони, повідомили у КМВА. Мер Києва Віталій Кличко також повідомив про вибухи у місті. За його словами, працює ППО. Він попросив мешканців міста перебувати в укриттях.

Згодом КМВА повідомила, що внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків у Дніпровському районі столиці. Оперативні служби прямують на місце.

Максим Козицький о 7:22 повідомив, що крилаті ракети маневрують між Львівською, Тернопільською та Івано-Франківською областями. Згодом пролунали вибухи у Дрогобичі.

Дніпропетровщину атакували безпілотники. Військові збили два «шахеди», повідомив голова ОВА Сергій Лисак. Через падіння уламків і влучання решти дронів є руйнування на території комунального підприємства. Пошкоджені будівлі й авто. Виникла пожежа, яку рятувальники оперативно загасили. Минулося без постраждалих.

У Миколаєві у результаті російської ракетної атаки є поранені люди та пошкоджені житлові будинки, водопровідні та газові мережі, повідомив міський голова міста Олександр Сєнкевич.

О 7:43 Повітряні Сили повідомили, що фіксуються повторні пуски ракет.

О 8:46 по всій Україні оголосили відбій повітряної тривоги.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!