Окупанти скинули надпотужну бомбу на драмтеатр в Маріуполі, де ховалися сотні біженців

10079 0
Наразі кількість жертв невідома, тривають жорсткі бої.
Фото: Telegram полку "Азов"

Фото: Telegram полку "Азов"

Російські окупанти скинули надпотужну бомбу на Маріупольский драматичний театр, що став сховищем для близько тисячі біженців, які втратили власні домівки. Про це повідомили у Telegram-каналі полку «Азов» та ексглава Донецької ОДА Сергій Тарута у Facebook.

Окупанти продовжують вчиняти геноцид українського народу. Бійці «Азову» зауважують, що агресор не міг не знати про те, що будівля драмтеатру стала прихистком для сотень мешканців, які залишись без даху над головою та засобів для існування.

«Драмтеатр, культурний центр міста, було визначено місцем збору біженців, які втратили житло та засоби для існування. Окупанти не могли цього не знати, адже це було офіційно визначене місце. Як відомо, в театрі переховувалось майже тисяча цивільних маріупольців. На теперішній час невідома кількість загиблих та поранених. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми. Цей театр був прихистком, в якому рятувались від безперервних обстрілів жителі блокадного Маріуполя», – йдеться у повідомленні полку.

Військові наголошують, що світ зобов’язаний почути крики маріупольців, яких заживо поховали під завалами.

«Там ховалась від обстрілів величезна кількість містян, скільки під завалами загиблих – невідомо. Зараз йдуть жорстокі бої. Ніхто не може дістатися до завалів, ми не знаємо, чи є вцілілі. І найстрашніше – не можемо їх з-під завалів дістати. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми! Бомбосховище також засипано, там також люди, дітки», – повідомив Сергій Тарута.

Українців просять поширювати, говорити та закликати врятувати Маріуполь.

Нагадаємо, вчора в Маріуполі окупанти захопили лікарню та тримали в заручниках медперсонал та пацієнтів. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!