Окупанти знищили ракетним ударом музей Сковороди на Харківщині. Є поранений

967 0
Від прямого влучання снаряд спалахнла пожежа, вогонь охопив усі приміщення музею.
Фото/Володимир В

Фото/Володимир В'ятрович

Російські окупанти у ніч на 7 травня вдарили ракетою по Національному музею Григорія Сковороди на Харківщині. Снаряд влетів у дах будівлі, спалахнула пожежа. Вогонь охопив усі приміщення музею. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на очільника Золочівської громади Віктора Коваленка.

Зазначається. Що у результаті обстрілу поранення отримав 35-річний син директора музею, який цієї ночі залишився охороняти приміщення. Чоловіка витягли з-під завалів, медики діагностували у нього травму ноги та відправили до лікарні.

Про руйнування музею повідомив також історик Володимир В’ятрович.

«Pushkin strikes back. Росіяни знищили музей Сковороди», – коротко написав він.

Зазначимо, що національний музей Григорія Сковороди розташований у селі Сковородинівка. Це був маєток XVIII століття, у якому останні роки свого життя працював та біля якого був похований Григорій Сковорода. Цієї зими в Україні на державному рівні відзначатимуть 300-річчя з дня народження українського філософа.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!