Олексія Резнікова зі Львова обрали міністром оборони України

1387 0
Із трибуни парламенту також виступав президент Зеленський, який закликав підтримати кандидатуру Резнікова і призначити його міністром оборони.
Фото: wikipedia

Фото: wikipedia

Народні депутати призначили колишнього віцепрем'єра Олексія Резнікова міністром оборони України. Призначення Резнікова підтримали 273 народні депутати. Відповідне рішення прийняли на засіданні Верховної Ради сьогодні, 4 листопада

Як повідомляє УП, із трибуни парламенту також виступав президент Володимир Зеленський, який закликав підтримати кандидатуру Резнікова і призначити його міністром оборони. Президент додав, що міністр оборони має користуватися автотритетом серед військовослужбовців. 

За словами Резнікова, сильна армія – це вагомий аргумент під час переговорів з окупантами. Він зазначив, що неабияк знає це, оскільки кілька років вів переговори з окупантами в ТКГ.

Нагадаємо, що з листопада Рада звільнила з посади віцепрем'єр-міністра – міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова. Фракція «Слуга народу» висунула Резнікова на посаду міністра оборони замість Андрія Тарана.

Для довідки

Уродженець Львова, 55-річний Олексій Рєзніков був віцепрем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з 4 березня 2020 до 3 листопада 2021. Він закінчив Львівський національний університет ім.Франка за спеціальністю «правознавство». У Львові починав юридичну кар'єру, потім перебрався до Києва і у 2000 році заснував компанію «Правіс», яка згодом була перейменована на «Резніков, Власенко і партнери», потім – на Magisters.

Партнер компанії «Астерс» (з листопада 2018 року до березня 2020), заступник голови Київської міськадміністрації (з квітня 2016 року до вересня 2018 року), заступник міського голови – секретар Київської міської ради (з червня 2014 року до грудня 2015 року), адвокат, Заслужений юрист України, майстер спорту України. Представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (з 18 вересня 2019 року).

Член РНБО (з 19 березня 2020). Перший заступник глави делегації для участі у Тристоронній контактній групі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!