Поліція відреагувала не одразу на побиття перехожих у Франківську. Омбудсмен вимагає розслідування

510 0
У мережі пишуть, що заяви потерпілих залишалися без належного реагування.
фото умовне

фото умовне

У медіа та соцмережах 3 березня поширювали відео, на яких молоді особи на вулицях міста Івано-Франківськ вчиняють напади на випадкових перехожих, зокрема й осіб літнього віку, завдають їм ударів руками та ногами й застосовують газові балончики. Свої жорстокі дії та знущання молодики знімали на мобільні телефони, а відео викладали в соціальних мережах та месенджерах, як згодом повідомили, «для хайпу».

За вказаними фактами розпочали досудове розслідування, встановили осіб зловмисників та повідомили їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України, а також обрали запобіжні заходи, зокрема й у виді тримання під вартою. 

Водночас у соціальних мережах під дописами до оприлюднених відео, містяться коментарі та відеоматеріали, у яких дописувачі повідомляють про факти звернення до 03.03.2024 потерпілих від нападів до органів поліції щодо побиття їх невідомими особами, однак, як стверджується, ці заяви залишалися без належного реагування. Відтак Уповноважений Верховної Ради Дмитро Любінець з прав людини вимагає розслідувати можливу бездіяльність поліціянтів Івано-Франківська.

«Звернувся до керівництва Національної поліції України з вимогою призначити службове розслідування за інформацією про неналежне реагування органами поліції на подані до 03.03.2024 заяви і повідомлення мешканців міста Івано-Франківська про побиття їх невідомими особами. Усі вчинені злочини мають бути розслідувані та отримати належну правову оцінку, а винні мають понести справедливу відповідальність!», – йдеться у повідомленні омбудсмена. 

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!