У Львові розповіли, чи готові до зими заклади охорони здоров'я, освіти та житлові будинки

1136 0
Всі об'єкти, які потребують резервних джерел живлення, забезпечені ними.
фото умовне

фото умовне

Станом на сьогодні, 5 жовтня, Львів готовий до опалювального сезону. Всі об'єкти, які потребують резервних джерел живлення, забезпечені ними. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Орест Тимчишин.

«У нас випробувано 100% мереж, проведено підготовку всіх джерел, які генерують теплову енергію, підписано 92% актів готовності систем опалення в житлових будинках. В управлінських комунальних компаніях готовність 100%, проте трохи відстаємо по будинках ОСББ і ЖБК, але ми вже закликали працівників пришвидшити підписання цих актів», – прокоментував Орест Тимчишин.

Читайте також: Садовий закликав львів'ян готуватися до складної зими

Також він додав, що цього сезону буде забезпечення паливом на понад 400 тис. тонн, а резервними джерелами живлення забезпечено 126 об'єктів: котельні, центрально-теплові пункти.

«Всі заклади охорони здоров'я забезпечені газовим опаленням та твердопаливними котлами. Цього сезону ми докупили 24 твердопаливні котли, також ми завершуємо виготовлення 6 модульних котелень, які можемо переміщати в залежності від потреби. Для твердопаливних котлів ми придбали також 100 кубічних метрів дров. Зокрема, Львів має 139 одиниць техніки та понад 10 тис. тонн піско-соляної суміші для розчищення доріг взимку», – зазначив чиновник.

Як повідомив директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олександр Одинець, всі плани підприємства щодо підготовки реалізовані, всі мережі готові. Об'єкти мають резервне живлення, а будинків заповнено 90%. «Залізничнетеплоенерго» також готове до сезону. За словами директора Валентина Вольського, будинки, які входять в комунальні компанії повністю заповнені, але ще продовжується заповнення будинків ОСББ і ЖБК.

Читайте також: Якщо вимикатимуть світло, тепло все одно буде. Чого очікувати львів'янам цієї зими

Щодо навчальних закладів, то начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк запевнив, що всі заклади будуть мати опалення.

«Навчальні заклади готові до того, щоб було тепло. Звернень ще не маємо, бо на вулиці не є холодно, але коли температура буде опускатись, то в нас є всі умови, щоб за запитом школи чи садочку, їм було подано опалення», – зазначив начальник управління освіти.

Зауважимо, що відповідно до законодавчих норм опалювальний сезон розпочинається тоді, коли упродовж трьох діб середньодобова температура повітря становить нижче 8 градусів. Подачу тепла до закладів освіти, медицини та культури відновлюють на основі листів-звернень від цих комунальних закладів.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv розпитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка про те, чого очікувати від зими, в якому стані енергосистема, коли будуть перші відключення світла та що є найбільшою проблемою української енергетики. Читайте за посиланням.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!