Політична реклама

Оприлюднено список страхових компаній, яким анулювали ліцензії

1304 0
25 грудня 2012 р Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінуслуг), прийняла рішення про анулювання всіх ліцензій на ведення страхової діяльності 24-м страховим компаніям. Компанії-порушники будуть виключені з Державного реєстру фінансових установ, а їх свідоцтва про реєстрацію фінустанови — анульовані.

Як повідомляється на сайті Комісії, таке рішення прийнято «за систематичне порушення законодавства про фінансові послуги», - повідомляє vkurse.ua.

Список страховиків, яким анульовано ліцензії:

СК «Святослав»
«Абсолют — Гарантія»
«Київський страховий альянс»
СК «Дніпро-Поліс»
СК «Київська Русь Інвест»
СК «Крос»
СК «Моноліт»
СК «МС Життя»
СК «Надра-Життя»
СК «Страхова Ініціатива»
СК «Центр»
СК «Гарантікс»
СК «Автаркія»
СК «Аметист»
СК «Говерла»
СК «Макс Україна»
СК «Регіональна — Плюс»
СК «Страхові гарантії та захист»
СК «Танаїс»
СК «Універсальний страховий альянс»
СК «Азимут»
СТ «Пріоритет Ре»
СК «Золотий поліс»
СК «Догмат — Страхування».

Також Нацкомфінуслуг виключила з Держреєстру фінустанов і анулювала свідоцтва про реєстрацію фінустанови:

СК «НАСТ»
ТДВ «Перша муніципальна страхова компанія»
СК «Преміум»
СК «Регіональне страхове товариство».

Крім того, Комісія тимчасово призупинила дію всіх ліцензій на здійснення страхової діяльності ще чотирьом компаніям:

СК «Столиця»
«Українська екологічна страхова компанія»
«УІСК«Інвестсервіс»
СК «Рідна Гавань».

Сума страхових виплат за січень-серпень поточного року склала майже 650 млн. грн., І, за прогнозами, досягне 1 млрд. грн. до кінця року.

За деякими оцінками, в 2012 році загальний збиток від ДТП в Україні досягне 40 млрд.грн., А це ні багато ні мало 3% від ВВП країни.

Не менш цікаві цифри навів у своєму виступі на Всеукраїнському форумі «Національна система безпеки дорожнього руху. Шляхи реформування»заступник генерального директора МТСБУ Вадим Загребной. Наприклад, у 2005 році лише 35% автотранспорту в Україні було покрито страховкою ОСАЦВ, а вже до кінця поточного року прогнозується рівень охоплення цим видом страхування близько 88%, а в 2013 році — більше 90% автомобілів. За 9 місяців 2012 року було укладено понад 6 мільйонів договорів по даному виду страхування, врегульовано понад 80 тисяч справ.

Для довідки: Представники страхових компаній відзначають, що близько 2/3 всіх ДТП — це дрібні аварії з розміром збитку менше 5 тис. грн., Що залишилася третина — це ДТП середньої тяжкості із збитком від 5 до 20 тис. грн., І лише в 5-7% страхових випадків відбувається повна втрата автомобіля (внаслідок ДТП або викрадення).

Для стабілізації ситуації з непропорційно зростаючими страховими виплатами МТСБУ розробила ряд заходів і шукає шляхи їх впровадження, зокрема:

збільшення охоплення полісами ОСАЦВ до 95% автомобілів;
поступове і одночасне збільшення страхових премій і розмірів відшкодування;
підвищення ефективності функціонування системи «бонус-малус»;
створення умов для ефективного застосування Європротоколу;
врегулювання страхових випадків без залучення судових органів;
профілактичні заходи по навчанню та інформуванню учасників дорожнього руху.

До речі кажучи, на початку листопада набули чинності зміни до законів «Про страхування» та «Про обов‘язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», прийняті Верховною Радою влітку цього року. У числі іншого, зміни торкнулися наступного: збільшено обсяг гарантійного фонду страхових компаній, встановлені ліміти відшкодування страхового збитку, визначені мінімальні суми виплат за шкоду життю і здоров’ю, а також за моральну шкоду.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!