Оркестр Львівської філармонії виступив у провідному залі Америки, повному глядачів. Фото

772 0
У межах двомісячного турне колектив провів концерт у провідному залі Америки, повному глядачів.
фото надали у львівській національній філармонії ім. мирослава скорика

фото надали у львівській національній філармонії ім. мирослава скорика

Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика виступив на сцені славетного Карнеґі-холу. У межах двомісячного турне колектив провів концерт у провідному залі Америки, повному глядачів. 

«Ось пройшло сторіччя, відколи в Карнегі-холі звучав Щедрик і ось зазвучала Львівська національна філармонія, зазвучав симфонічний оркестр з України. Ми бачили гаряче прийняття публіки, її високий рівень. Ми стали учасниками масштабного представництва України та свідками таких живих емоцій не тільки тому, що Україна зараз є центром уваги через війну і всі об’єднуються довкола нас, а й через те, що ми, українці, є носіями високої культури, яскравої національної ідентичності», – розповів генеральний директор Львівської національної філармонії Володимир Сивохіп.

Ведучим вечора був актор та кіносценарист Лієв Шрайбер. Загальну піднесену атмосферу доповнило звернення українського президента Володимира Зеленського, яке перед концертом почули відвідувачі.

Читайте також: Серед нас був геній, або Чому музику Мирослава Скорика люблять усі

«Оркестр залишив колосальне враження – це зі слів слухачів та президента Карнегі Гол. Після завершення виступу мене викликали на сцену оплесками 5 разів, аж поки ми не заграли на біс – та і після нього я виходив на сцену 5 разів», – додав головний диригент колективу Теодор Кухар.

Виступ відкрився Камерною симфонією №3 корифея української класичної музики Євгена Станковича. Наступним номером програми звучав Перший фортепіанний концерт Йоганнеса Брамса, де соло виконав відомий українсько-американський піаніст Станіслав Христенко. Третім твором програми стала Дев'ята симфонія Антоніна Дворжака «З Нового Світу», яка після світової прем’єри тут, у Карнегі Голі, стала всесвітньо знаменитою.

Для довідки

Карнеґі-хол – концертна зала в Нью-Йорку, на розі 7 авеню та 57-й вулиці Мангеттена, в якому виконують як академічну, так і популярну музику. Протягом більш аніж столітнього існування у Карнеґі-холі відбулися світові прем'єри найвідоміших симфонічних творів.

Фото надали у Львівській національній філармонії ім. Мирослава Скорика

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!