«Оскар-2023». Хто отримав статуетки та чи відзначили українську кінострічку

1534 0
Претенденти боролися за нагороди у 23 категоріях.
Фото умовне

Фото умовне

У США відбулася 95-та церемонія вручення кінопремії «Оскар». Претенденти боролися за нагороди у 23 категоріях. 

Джерело: Американська академія кіномистецтва

Перемогу у номінації «Найкращий фільм» отримала стрічка «Все завжди і водночас», яка перемогла у 7 із 11 номінацій. «Оскар» за найкращу жіночу роль отримала Мішель Єо, яка зіграла у цьому фільмі. А статуетки «Найкраща режисура» дісталися Дену Квану і Даніелю Шайнерту.

Найкращим актором визнали Брендана Фрейзера за роль у фільмі «Кит».

Стрічка «На західному фронті без змін» отримала 4 нагороди, зокрема за найкращу музику та найкращу операторську роботу.

«Аватар: Шлях води» здобув перемогу у номінації «Найкращі візуальні ефекти». 

Премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм» отримала стрічка про російського опозиціонера – «Навальний». Зазначимо, що у цій категорії також був номінований український фільм «Будинок зі скалок». Фільм понад два роки знімали на Донбасі, а світова прем'єра відбулася у січні 2022 року. Герої фільму – це діти та вихователі Лисичанського центру соціально-психологічної допомоги. У цих дітей дві війни: одна – через росіян, інша – вдома, розповідають творці фільму. Сюжет фільму – реальні історії з їхнього життя.

Нагадаємо, що у 2022 році тріумфатором премії став фільм «Дюна». Стрічка зібрала шість нагород.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!