Отруїлись делікатесом: у кафе у середмісті Києва виявили небезпечну бактерію у яйцях

2059 0
Станом на 30 січня, 6 осіб захворіли гострим ентероколітом після відвідування кафе у центрі столиці.
Ілюстративне фото / відкриті джерела

Ілюстративне фото / відкриті джерела

28 січня стало відомо про 5 випадків гострої кишкової інфекції серед відвідувачів закладу громадського харчування HONEY за адресою вул. Ярославів Вал, 20.

У ході епідемрозвідування у закладі відібрано 20 санітарно-гігієнічних змивів з устаткування кухні закладу, обстежено на кишкову патфлору 13 осіб персоналу, відібрано 4 готові страви до яких входять яйця курячі з неповною термічною обробкою, 2 проби води та 10 сирих яєць для дослідження на сальмонельоз.

Адміністрацію закладу зобов’язали негайно припинити виготовлення ймовірно небезпечних готових страв, до складу яких входять яйця курячі з неповною термічною обробкою та вилучити з обігу партії курячих яєць мережею закладів HONEY.

Сьогодні стало відомо про ще одного постраждалого. Про це повідомили у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб.

За словами медиків, усі шестеро постраждалих – дорослі. Четверо із них госпіталізовані, двоє лікуються амбулаторно.

Усі госпіталізовані бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій, у трьох із них виділено Salmonella enteritidis, групи D та 1 матеріал в роботі.

Зазначимо, спалах гострої кишкової інфекції стався у кафе Honey у центрі столиці, ймовірно, через саме через яйця пашот, у складі яких були курячі яйця з неповною термічною обробкою. Епідеміологи продовжують розслідування причин отруєння.

Водночас на інстаграм-сторінці Honey сafe повідомляють, що ймовірно відвідувачі отруїлися через сніданки з яйцями пашот, бенедикт або шакшукою. Тобто, з яйцями «неповної термічної обробки».

У закладі запевнили, що усі продукти, які вони використовують — сертифіковані, в тому числі яйця. Причину отруєння наразі встановлюють. Сніданки з яйцями пашот наразі не готують. Всю продукцію, яка могла стати причиною погіршення самопочуття відвідувачів, вилучили.

«Ми самостійно викликали санітарно-епідеміологічну службу та перевірили всі продукти і всіх працівників. Чекаємо на офіційні результати досліджень, щоб вам повідомити. З людьми, що отруїлися і до нас звернулись, — зв’язуємось, щоб з’ясувати деталі і допомогти, та тримаємо зв’язок. Повернемося з деталями і результатами», — йдеться у повідомленні від 28 лютого.

Відмітимо, про отруєння 28 січня повідомило Головне управління Держпродспоживслужби Києва. У повідомленні йшлось про те, що «в ході епідемрозвідування» у закладі відібрано 20 санітарно-гігієнічних змивів з устаткування кухні закладу, обстежено на кишкову патфлору 13 осіб персоналу, відібрано 4 готові страви до яких входять яйця курячі з неповною термічною обробкою, 2 проби води та 10 сирих яєць для дослідження на сальмонельоз.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!