Озеро у Стрийському парку підігрівають, щоби там могли зимувати лебеді

3265 0
Нині на озері у Стрийському парку мешкають двоє білих та двоє чорних лебедів. Раніше птахів було більше
фото: 032.ua

фото: 032.ua

Озеро у Стрийському парку обладнали спеціальною системою, що не дає йому цілком покритись кригою. Тож, відтепер на водоймі можуть зимувати четверо лебедів, які живуть там.  

«Ця система працює уже два роки. Опалення від дрів надходить по трубах, які йдуть по дну озера, тому воно не замерзає», – розповіла в коментарі Тvoemisto.tv директорка парку Олена Мазурик.

За її словами, якщо раніше лебедів забирали зимувати до приватних обійсть, то нині такої необхідності немає. «Птахи мають якісне, збалансоване харчування двічі на день – зранку і після обіду. Тому немає необхідності їх догодовувати, тим паче хлібом!» – наголошує директорка парку.

Нині на озері у Стрийському парку мешкають двоє білих та двоє чорних лебедів. Раніше птахів було більше. Олена Мазурик каже, що водойма не дозволяє утримувати більше кількість мешканців, тому за рекомендаціями Українського товариства охорони птахів прийняли рішення залишати на озерах по парі лебедів, решту птахів віддали на інші водойми.

Відео з січня 2021 року

Лебеді належать до водоплавних птахів родини качкових. Кровообіг птахів  відбувається таким чином, що вони не мерзнуть навіть за сильного морозу, можуть сидіти на кризі, не відчуваючи дискомфорту. Складніше їм перенести голод взимку. Природним кормом для лебедів є рослинна їжа, рідше – риба і земноводні, дрібні безхребетні, молюски, комахи. А ось від хлібу в птахів може початися ентерит – запалення слизової оболонки тонких кишок.

Ольга Кацан



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!